Florencie a Toskánsko by se rozhodně měly líbit každému milovníkovi umění. V tomto regionu se nacházejí jedinečné destinace jako Arezzo, Pisa, Siena, Lucca, Pienza, Montepulciano, Volterra a také Livorno. Vytouženým cílem mnoha evropských turistů se však Toskánsko nestalo jen díky umění. Jen málokterý region na světě se může pochlubit tak bohatou nabídkou pro gur mány. Seznam potravinářských specialit je dlouhý. V toskánské kuchyni přirozeně hrají hlavní roli chléb a těstoviny, kromě toho se zde též podávají chutná jídla založená na místních surovinách jako lanýže, slanina a kaštany. Další podrobnosti k tomuto tématu najdete na straně 36. Zmiňujeme-li se o potravinářských produktech, v tomto výčtu nesmí chybět víno. Mezi pobřežím a oblastí Chianti stále více vinařů dodržuje zásady biologického zemědělství a díky tomu se zde rodí výborná vína.